Benvinguts al meu blog personal

Aquest espai ha estat pensat per mostrar fotografies, exposar treballs personals i activitats desenvolupades a la natura, així com experiències viscudes al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa. També curiositats i informació sobre diverses espècies, principalment de fauna.

FOTOGRAFIES

Totes les fotografies del blog son pròpies. Si hi esteu interessats, necessiteu fotografies pels vostres treballs o altres usos no dubteu de posar-vos en contacte: golfomega@hotmail.com
Si utilitzeu alguna de les fotografies del blog, citeu-ne l'autor i la procedència.

19 de nov. 2007

Immersió a Els Caials (Cadaqués) 8-10-07


Lloc: Els Caials
Població: Cadaqués
Meteorologia: dia clar, sense núvols, en sortir: tramuntana força 2-3
Hora entrada: 10:49 a.m.
Temperatura de l'aigua: 18ºC.
Visivilitat: Bona 9-10 metres, partícules en suspenció.
Durada: 63 minuts
Profunditat màxima: 34,2 m.
Descompresió: Sí
Company: Jheisson Puntas



Equip fotogràfic: Nikon D70 + Objectiu Sigma 105 mm 1:2.8D MACRO + Carcassa Ikelite + Flash Ikelite DS 125 + Flash esclau Ikelite DS 51

Immersió:
Arribada a Els Caials, descens per les roques i ens posem a l’aigua. Ens desplacem en superfície uns 100-150 metres i iniciem el descens fins els 18-20 metres de profunditat. Primera sorpresa, una bella i coneguda Alicia mirabilis replegada, que en l’anterior immersió a la mateixa zona ja havia estat observada. Aquest cnidari anthozou és d’activitat nocturna i és durant la nit quan es pot veure desplegat formant una columna de fins a 50 cm i amb els tentacles lliures. Qualsevol pertorbació o il•luminació fa que es retracti formant una hemiesfera de textura palliposa que es desplaça lentament pel substrat , i aquesta és precisament la forma en que la podem observar, com es pot apreciar a la fotografia.
Seguint la carena rocosa que ens queda a ma esquerra anem guanyat profunditat i comencem a gaudir de les comunitats de coral•ligen, on destaca el corall vermell (Corallium rubrum), i les comunitats esciòfiles. Mentrestant labrids i sparids neden al nostre voltant, una petita morena (Muraena helena), una bròtola (Phycis phycis), un ceriantus...



En un moment determinat decidim entravessar el fons sorrenc per recorrer unes quantes roques aïllades. Seguim en la tònica de lo vist fins el moment, però ens crida l’atenció les antenes d’una llagosta (Palinurus elephas) amagada en un extraplom, acte seguit ens adonem de la presència de més individus d’aquesta espècie.
En aquest punt assolim la profunditat màxima i decidim iniciar el retorn. En una ultima inspecció de d’indret quedem impressionats en veure una morena de tamany considerable (gairabé 2 metres) nedant per sobre la sorra fins un nou amagatall.
De retorn ens entretenim uns minuts per fotografiar un nudibranqui, la vaqueta suïssa (Discodoris atromaculata). Passem per sobre de les restes del vaixell enfonsat, acabem la descompressió i sortim just al lloc per on hem accedit a l’aigua.
Una immersió rodona, tranquil•la, de les que es gaudeixen, molta diversitat.
Tot i que tècnicament és la primera immersió com a companys, hi ha hagut molt bona entesa. Esperem repetir-la!