Benvinguts al meu blog personal

Aquest espai ha estat pensat per mostrar fotografies, exposar treballs personals i activitats desenvolupades a la natura, així com experiències viscudes al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa. També curiositats i informació sobre diverses espècies, principalment de fauna.

FOTOGRAFIES

Totes les fotografies del blog son pròpies. Si hi esteu interessats, necessiteu fotografies pels vostres treballs o altres usos no dubteu de posar-vos en contacte: golfomega@hotmail.com
Si utilitzeu alguna de les fotografies del blog, citeu-ne l'autor i la procedència.

1 de jul. 2008

Una serp verda alliberada


La serp verda (Malpolon monspesulanus) és una les espècies d’ofidis de casa nostra que poden arribar a tenir una gran mida (fins a 2 metres). És una espècies verinosa, tot i que no suposa un perill per l’home a no ser que la víctima de la seva mossegada presenti una reacció anafilàctica a la seva toxina. És una espècie opistoglifa, això significa que les dents per on injecta el verí estan situades a la part més posterior de la mandíbula, això fa que tot i que mossegui li sigui difícil d’inocular el verí, a no ser que la mossegada sigui profunda, és per això que l’aplicació de la toxina sigui més efectiva en víctimes de mida reduïda (que són usualment altres serps i micromamífers o fins i tot cries de conill).
És usual que certs individus d’espècies reptilianes arribin a centres de recuperació de fauna provinents de captures fortuïtes en indrets on causen alarma, en moltes ocasions per desconeixença i per la mala reputació que arrosseguen des de tota la vida. Quan aquests individus no presenten cap trauma o patologia s’alliberen de nou al medi ambient en zones aïllades de perills potencial per ells, com ara carreteres o vies de tren, i allunyades de nuclis urbans o masies on poden ser víctimes de les pors que, en ocasions, generen a l’home.