Benvinguts al meu blog personal

Aquest espai ha estat pensat per mostrar fotografies, exposar treballs personals i activitats desenvolupades a la natura, així com experiències viscudes al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa. També curiositats i informació sobre diverses espècies, principalment de fauna.

FOTOGRAFIES

Totes les fotografies del blog son pròpies. Si hi esteu interessats, necessiteu fotografies pels vostres treballs o altres usos no dubteu de posar-vos en contacte: golfomega@hotmail.com
Si utilitzeu alguna de les fotografies del blog, citeu-ne l'autor i la procedència.

7 de set. 2008

Martinet dels esculls o un híbrid?


El passat dilluns dia 1 de Setembre va arribar al Centre de Torreferrussa, de mans dels Agents Rurals, una ardeid procedent de Parc de Diagonal Mar. Segons sembla aquest individu ja havia estat observat a la zona i prèviament a la colònia d’ardeids del Parc Zoològic de Barcelona, almenys des del 20 de Maig, i pel que sembla gran nombre d’ornitòlegs havien visitat la zona per tal d’observar-lo.
Considerada com a raresa sembla ser que la identificació correspondria a un martinet del esculls (Egretta gularis) o a un híbrid entre martinet dels esculls i un martinet blanc (Egretta garzetta), opció més àmpliament acceptada.
Desgraciadament, l’individu va arribar en un estat molt precari i va morir poques hores després de l’ingrés.
Es van recollir mostres a fi i efecte de possibles estudis genètics posteriors per tal de determinar de quina espècie es tractava.


Elena Obon (Veterinaria del CRFS) revisant el martinet